вторник, 28 юли 2009 г.

Хайде всички да качваме, докато станем продуценти, пък после ще му мислим!


Ииии понеже вече 5ти ден няма кой да блогне, явно ще трябва да го направя аз. Вълнувам се, ще ми е за първи път. Понамразих вече туитър-а. Къде отиде доброто старо блогване? Защо човек трябва да има ограничения в това, какво ще каже? Ноооо, това е друга тема. Сега за това, за което сме се събрали - Жогито.
Преди има-няма 2-3 месеца направихме почти "тихомълком" една промяна - въведохме рангове за потребителите, а именно:
- Директор
- Продуцент
- Режисьор
- Изпълнителен продуцент
- Асистент режисьор
- Оператор
- Зрител
Какво значат? Как се определят? Има няколко думи за това преди 2 поста, но сега ще дам детайли. Ще започна отдолу нагоре. Зрител е всеки регистриран потребител, но не качил нито един клип. Очевидно само гледа :) В момента, в който този зрител качи поне един клип, той се превръща в Оператор. Да не ни се сърдят операторите - много ги харесваме, голяма част от заслугите на режисьорите са техни, но....такава е йерархията.
Сега ще разкрия и сложната аритметика, чрез която се определят и ранговете - броят качени клипове умножен по един коефициент събран с броят гледания на тези клипове умножен по друг коефициент събран с броят коментари по тях правят едно число. Именно това число определя ранга на даден потребител. С други думи, за да станете Директор или поне Продуцент трябва да качвате много клипове, които да бъдат гледани много пъти или пък няколко клипа, които да бъдат гледани страшно много пъти. Схващате логиката. Идеята зад всичко това е, че колкото повече е допринесъл даден потребител за развитието на сайта, толкова по-високо е в йерархията, а той може да допринесе основно като качва клипове, които да бъдат гледани и коментирани. Та, ако числото, което сме получили при сложните сметки е сред първият 1% от потребителите, "Честито, Вие сте Директор!". Ако сте в първите 2% - Продуцент, в първите 4% - Режисьор, в първите 8% - Изпълнителен продуцент, в първите 16% - Асистент режисьор.
Мислех да напиша малко и за обновената ни визия, но поста ще стане наистина нечетим. А и май ми хареса да блогвам...

1 коментар:

  1. Foarte interesat subiectul postat de tine, m-am uitat pe blogul tau si imi place ce am vazu am sa mai revin cu siguranta.
    O zi buna!

    ОтговорИзтриване